Odštampajte ovu stranicu
utorak, 14. oktobar 2014. 15:36

Održana 33. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na dva predloga zakona  

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 33. śednicu na kojoj je razmotrio amandmane na  Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama i Predlog zakona o maslinarstvu.

Amandmane (četiri) koje je podnijela poslanica Ljerka Dragičević na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama Odbor je razmotrio kao jedan amandman, s obzirom da se odnose na isti član Predloga zakona. Predstavnik predlagača prihvatio je izmijenjeni amandman poslanice Dragičević.

Odbor je razmotrio tri amandmana poslanika Andrije Popovića na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama i odlučio da predloži Skupštini da prihvati amandman 1. Odbor nije podržao amandmane 2 i 3. Predstavnik predlagača nije prihvatio amandmane poslanika Popovića.

Nakon izjašnjavanja Odbora, amandman poslanika Gorana Tuponje na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama nije dobio potrebnu većinu glasova, a predlagač zakona ga nije prihvatio.

Odbor nije razmatrao amandman poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama, shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Amandmane (pet) na Predlog zakona o maslinarstvu, koje su podnijeli poslanici Predrag Sekulić, Branko Čavor, Slobodan Radović i Zorica Kovačević, predstavnik predlagača zakona je prihvatio i postali su sastavni dio Predloga zakona.

Galerija slika