Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 14. oktobar 2014. 15:36

Održana 33. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na dva predloga zakona  

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 33. śednicu na kojoj je razmotrio amandmane na  Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama i Predlog zakona o maslinarstvu.

Amandmane (četiri) koje je podnijela poslanica Ljerka Dragičević na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama Odbor je razmotrio kao jedan amandman, s obzirom da se odnose na isti član Predloga zakona. Predstavnik predlagača prihvatio je izmijenjeni amandman poslanice Dragičević.

Odbor je razmotrio tri amandmana poslanika Andrije Popovića na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama i odlučio da predloži Skupštini da prihvati amandman 1. Odbor nije podržao amandmane 2 i 3. Predstavnik predlagača nije prihvatio amandmane poslanika Popovića.

Nakon izjašnjavanja Odbora, amandman poslanika Gorana Tuponje na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama nije dobio potrebnu većinu glasova, a predlagač zakona ga nije prihvatio.

Odbor nije razmatrao amandman poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama, shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Amandmane (pet) na Predlog zakona o maslinarstvu, koje su podnijeli poslanici Predrag Sekulić, Branko Čavor, Slobodan Radović i Zorica Kovačević, predstavnik predlagača zakona je prihvatio i postali su sastavni dio Predloga zakona.