Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 16. oktobar 2014. 14:00

Održana 34. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na Predlog zakona  o maslinarstvu

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 34. śednicu na kojoj je razmotrio amandmane na  Predlog zakona o maslinarstvu.

Odbor je razmotrio devet  amandmana koje su podnijeli poslanici Goran Tuponja, Azra Jasavić i Srđan Perić.  Amandman 1 predstavnik predlagač zakona je prihvatio i  postao je sastavni dio Predloga zakona. Poslanik Goran Tuponja odustao je od amandmana 4 i 5, a Odbor nije podržao amandmane 2, 3, 6, 7, 8 i 9.

Amandman koji su podnijeli poslanici Genci Nimanbegu, Borislav Banović, Suljo Mustafić i Ljerka Dragičević, predlagač zakona je prihvatio u izmijenjenom obliku i postao je sastavni  dio Predloga zakona.

Odbor je razmotrio i sedam amandmana koje su podnijeli poslanici Suljo Mustafić i Genci Nimanbegu (sedam). Nakon izjašnjavanja Odbora, amandmani 1, 2, 4, 5, 6 i 7  nisu dobili  potrebnu većinu glasova, a predlagač zakona ih nije prihvatio. Podnosioci amandmana odustali su od amandmana 3.

Odbor nije razmatrao amandmane (šest) poslanika  Dritana Abazovića,  shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Amandman koji je, u skladu sa članom 148 stav 2 Poslovnika, na Predlog zakona  podnio Odbor, a koji se odnosi na značenje pojedinih izraza u zakonu, predstavnik predlagača zakona je prihvatio i postao je sastavni dio Predloga zakona.

Galerija slika