Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 16. oktobar 2014. 14:00

Održana 34. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na Predlog zakona  o maslinarstvu

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 34. śednicu na kojoj je razmotrio amandmane na  Predlog zakona o maslinarstvu.

Odbor je razmotrio devet  amandmana koje su podnijeli poslanici Goran Tuponja, Azra Jasavić i Srđan Perić.  Amandman 1 predstavnik predlagač zakona je prihvatio i  postao je sastavni dio Predloga zakona. Poslanik Goran Tuponja odustao je od amandmana 4 i 5, a Odbor nije podržao amandmane 2, 3, 6, 7, 8 i 9.

Amandman koji su podnijeli poslanici Genci Nimanbegu, Borislav Banović, Suljo Mustafić i Ljerka Dragičević, predlagač zakona je prihvatio u izmijenjenom obliku i postao je sastavni  dio Predloga zakona.

Odbor je razmotrio i sedam amandmana koje su podnijeli poslanici Suljo Mustafić i Genci Nimanbegu (sedam). Nakon izjašnjavanja Odbora, amandmani 1, 2, 4, 5, 6 i 7  nisu dobili  potrebnu većinu glasova, a predlagač zakona ih nije prihvatio. Podnosioci amandmana odustali su od amandmana 3.

Odbor nije razmatrao amandmane (šest) poslanika  Dritana Abazovića,  shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Amandman koji je, u skladu sa članom 148 stav 2 Poslovnika, na Predlog zakona  podnio Odbor, a koji se odnosi na značenje pojedinih izraza u zakonu, predstavnik predlagača zakona je prihvatio i postao je sastavni dio Predloga zakona.