Odštampajte ovu stranicu
petak, 19. decembar 2014. 12:42

Održana 38. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor razmotrio Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, na današnjoj śednici, razmotrio je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju koji su podnijeli poslanici Neven Gošović, mr Aleksandar Damjanović i Obrad Gojković.

Predstavnik predlagača zakona poslanik Neven Gošović kazao je da Predlog zakona ima za cilj poboljšanje materijalnog položaja stračkih domaćinstava u ruralnim područjima, te da se i u budžetu projektovanom za 2015. godinu mogu opredijeliti sredstva za povećanje staračkih naknada. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović saopštio je da povećanje staračkih naknada nije predviđeno Predlogom zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu. Istakao je da razvojnom mjerom treba smatrati mehanizam kojim bi se mlađa populacija vratila selu i poljoprivredi, ili na selu ostala. Naglasio je da se vodi računa da uštede koje se ostvare, a u nadležnosti su Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, opredjeljuju za socijalna davanja, iako se radi o socijalnoj mjeri koja nije u njegovoj isključivoj nadležnosti.

Nakon izjašnjavanja Odbora, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju nije dobio potrebnu većinu glasova.

Galerija slika