Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 19. decembar 2014. 12:42

Održana 38. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor razmotrio Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, na današnjoj śednici, razmotrio je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju koji su podnijeli poslanici Neven Gošović, mr Aleksandar Damjanović i Obrad Gojković.

Predstavnik predlagača zakona poslanik Neven Gošović kazao je da Predlog zakona ima za cilj poboljšanje materijalnog položaja stračkih domaćinstava u ruralnim područjima, te da se i u budžetu projektovanom za 2015. godinu mogu opredijeliti sredstva za povećanje staračkih naknada. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović saopštio je da povećanje staračkih naknada nije predviđeno Predlogom zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu. Istakao je da razvojnom mjerom treba smatrati mehanizam kojim bi se mlađa populacija vratila selu i poljoprivredi, ili na selu ostala. Naglasio je da se vodi računa da uštede koje se ostvare, a u nadležnosti su Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, opredjeljuju za socijalna davanja, iako se radi o socijalnoj mjeri koja nije u njegovoj isključivoj nadležnosti.

Nakon izjašnjavanja Odbora, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju nije dobio potrebnu većinu glasova.