Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 24. jul 2013. 13:30

Održana petnaesta śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio tri tačke dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je na danas održanoj petnaestoj śednici razmotrio tri tačke dnevnog reda: Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici Neven Gošović, Snežana Jonica i Aleksandar Damjanović; Predlog zakona o obezbjeđivanju krvi; i - Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja o javnim nabavkama u sektoru zdravstva, koju su podnijeli poslanici: Janko Vučinić, dr Novica Stanić, dr Radovan Asanović, Neven Gošović, Goran Tuponja i Andrija Popović.

Odbor je razmotrio Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Podržao je Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i predlaže Skupštini Crne Gore da ga usvoji. Za izvjestioca Odbora, određen je poslanik, Janko Vučinić, član Odbora.

Na današnjoj śednici, Odbor je razmotrio i Predlog zakona o obezbjeđivanju krvi i jednoglasno podržao ovaj predlog, te predlaže Skupštini Crne Gore da ga usvoji. Za izvjestioca Odbora, određen je poslanik, prim. dr Izet Bralić, član Odbora. 

Članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje su jednoglasno podržali inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja o javnim nabavkama u sektoru zdravstva. Poslanici, članovi Odbora su predložili saslušanje: dr Miodraga Radunovića, ministra zdravlja, Kenana Hrapovića, direktora Fonda Zdravstva, dr Milana Mijovića, direktora KBC-a Crne Gore i dr Budimira Stanišića, direktora Montefarma. Na predlog predśednika Odbora, Zorana Jelića, kontrolno saslušanje će obuhvatiti i direktora uprave za javne nabavke dr Mersada Mujevića. Saslušanje bi se obavilo krajem septembra ili početkom oktobra 2013.godine.

Zapisnik sa četrnaeste śednice, usvojen je jednoglasno.

 

Galerija slika