Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 24. jul 2013. 13:30

Održana petnaesta śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio tri tačke dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je na danas održanoj petnaestoj śednici razmotrio tri tačke dnevnog reda: Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici Neven Gošović, Snežana Jonica i Aleksandar Damjanović; Predlog zakona o obezbjeđivanju krvi; i - Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja o javnim nabavkama u sektoru zdravstva, koju su podnijeli poslanici: Janko Vučinić, dr Novica Stanić, dr Radovan Asanović, Neven Gošović, Goran Tuponja i Andrija Popović.

Odbor je razmotrio Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Podržao je Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i predlaže Skupštini Crne Gore da ga usvoji. Za izvjestioca Odbora, određen je poslanik, Janko Vučinić, član Odbora.

Na današnjoj śednici, Odbor je razmotrio i Predlog zakona o obezbjeđivanju krvi i jednoglasno podržao ovaj predlog, te predlaže Skupštini Crne Gore da ga usvoji. Za izvjestioca Odbora, određen je poslanik, prim. dr Izet Bralić, član Odbora. 

Članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje su jednoglasno podržali inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja o javnim nabavkama u sektoru zdravstva. Poslanici, članovi Odbora su predložili saslušanje: dr Miodraga Radunovića, ministra zdravlja, Kenana Hrapovića, direktora Fonda Zdravstva, dr Milana Mijovića, direktora KBC-a Crne Gore i dr Budimira Stanišića, direktora Montefarma. Na predlog predśednika Odbora, Zorana Jelića, kontrolno saslušanje će obuhvatiti i direktora uprave za javne nabavke dr Mersada Mujevića. Saslušanje bi se obavilo krajem septembra ili početkom oktobra 2013.godine.

Zapisnik sa četrnaeste śednice, usvojen je jednoglasno.