Odštampajte ovu stranicu
petak, 26. jul 2013. 14:21

Održana sedamnaesta śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotreno pet tačaka dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je na danas održanoj sedamnaestoj śednici, razmotrio pet tačaka dnevnog reda: 1. Informacija sa tematske śednice sa SZO povodom Predloga zakona o obezbjeđivanju krvi; 2. Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poslanika Janka Vučinića i dr Strahinje Bulajića; 3. Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poslanika Zorice Kovačević, dr Halila Dukovića i dr Zorana Srzentića; 4. Dva amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poslanika Gorana Tuponje i Srđana Perića; i 5. Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poslanika Janka Vučinića i dr Strahinje Bulajića.

Informacija sa tematske śednice sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom povodom Predloga zakona o obezbjeđivanju krvi je prihvaćena od članova Odbora jednoglasno.

Śednici je pored članova Odbora prisustvovala predstavnica Ministarstva finansija, Ana Krsmanović .

Odbor je na današnjoj śednici, razmotrio amandmane koje su podnijeli poslanici Janko Vučinić, dr Strahinja Bulajić, Zorica Kovačević, dr Halil Duković, dr Zoran Srzentić, Goran Tuponja i Srđan Perić na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Prvi amandman koji su podnijeli poslanici Janko Vučinić i dr Strahinja Bulajić, povučen je iz procedure na predlog predlagača amandmana.

Amandman (2) koji su podnijeli poslanici Janko Vučinić i dr Strahinja Bulajić, predstavnik predlagača Predloga zakona nije prihvatio.

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje, takođe, nije prihvatio ovaj amandman i predlaže Skupštini Crne Gore da ga odbije.
Amandman koji su podnijeli poslanici Zorica Kovačević, dr Halil Duković i dr Zoran Srzentić, predstavnik predlagača Predloga zakona je prihvatio i on je postao sastavni dio teksta Predloga zakona.

Amandmane (2) koji su podnijeli poslanici Goran Tuponja i Srđan Perić, predstavnik predlagača Predloga zakona nije prihvatio.

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje takođe nije prihvatio ove amandmane i predlaže Skupštini Crne Gore da ih odbije.

Za izvjestioca Odbora, određena je poslanica Zorica Kovačević, članica Odbora.

Galerija slika