Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. jul 2013. 14:21

Održana sedamnaesta śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotreno pet tačaka dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je na danas održanoj sedamnaestoj śednici, razmotrio pet tačaka dnevnog reda: 1. Informacija sa tematske śednice sa SZO povodom Predloga zakona o obezbjeđivanju krvi; 2. Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poslanika Janka Vučinića i dr Strahinje Bulajića; 3. Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poslanika Zorice Kovačević, dr Halila Dukovića i dr Zorana Srzentića; 4. Dva amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poslanika Gorana Tuponje i Srđana Perića; i 5. Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poslanika Janka Vučinića i dr Strahinje Bulajića.

Informacija sa tematske śednice sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom povodom Predloga zakona o obezbjeđivanju krvi je prihvaćena od članova Odbora jednoglasno.

Śednici je pored članova Odbora prisustvovala predstavnica Ministarstva finansija, Ana Krsmanović .

Odbor je na današnjoj śednici, razmotrio amandmane koje su podnijeli poslanici Janko Vučinić, dr Strahinja Bulajić, Zorica Kovačević, dr Halil Duković, dr Zoran Srzentić, Goran Tuponja i Srđan Perić na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Prvi amandman koji su podnijeli poslanici Janko Vučinić i dr Strahinja Bulajić, povučen je iz procedure na predlog predlagača amandmana.

Amandman (2) koji su podnijeli poslanici Janko Vučinić i dr Strahinja Bulajić, predstavnik predlagača Predloga zakona nije prihvatio.

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje, takođe, nije prihvatio ovaj amandman i predlaže Skupštini Crne Gore da ga odbije.
Amandman koji su podnijeli poslanici Zorica Kovačević, dr Halil Duković i dr Zoran Srzentić, predstavnik predlagača Predloga zakona je prihvatio i on je postao sastavni dio teksta Predloga zakona.

Amandmane (2) koji su podnijeli poslanici Goran Tuponja i Srđan Perić, predstavnik predlagača Predloga zakona nije prihvatio.

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje takođe nije prihvatio ove amandmane i predlaže Skupštini Crne Gore da ih odbije.

Za izvjestioca Odbora, određena je poslanica Zorica Kovačević, članica Odbora.