Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 27. mart 2014. 17:30

Održana 38. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore održali su sastanak sa Zsuzsannom Jakob, Regionalnom direktorkom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu.

Sastanku su pored Zsuzsanne Jakob  prisustvovali: Prim. dr Mensud Grbović, pomoćnik ministra zdravlja, Mira Jovanovski Dašić, direktorka Direktorata za bioetiku i međunarodnu saradnju u Ministrstvu zdravlja, Mirjana Đuranović, samostalna savjetnica za međunarodnu saradnju u Ministarstvu zdravlja, Dražen Ljumović, šef Kabineta ministra zdravlja i Mina Brajović, šefica Kanacelarije Svjetske zdravstvene organizacije za Crnu Goru.

Regionalna direktorka, Zsuzsanna Jakab, naglasila je da je  veoma bitno, da država sredstva koja utroši u zdravstveni sistem, smatra dobrom investicijom. Od velikog značaja je Bilateralni sporazum koji će Svjetska zdravstvena organizacija  potpisati sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore. Istakla je neophodnost donošenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti u što kraćem roku, jer njegovo odlaganje ide na štetu pacijenata.Kazala je da je Crna Gora napravila značajne pomake kada je riječ o zdravstvenom sistemu i da ubuduće može računati na punu podršku Svjetske zdravstvene organizacije, kako regionalne Kancelarije u Kopenhagenu tako i Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori.

Razmjena informacija je dovela do kvalitativne i edukativne rasprave, u kojoj su pored regionalne direktorke Zsuzsanne Jakab, učestvovali predśednik Odbora Zoran Jelić i članovi Odbora, Zorica Kovačević, dr Zoran Srzentić, Goran Tuponja i dr Halil Duković.

Galerija slika