Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 27. mart 2014. 17:30

Održana 38. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore održali su sastanak sa Zsuzsannom Jakob, Regionalnom direktorkom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu.

Sastanku su pored Zsuzsanne Jakob  prisustvovali: Prim. dr Mensud Grbović, pomoćnik ministra zdravlja, Mira Jovanovski Dašić, direktorka Direktorata za bioetiku i međunarodnu saradnju u Ministrstvu zdravlja, Mirjana Đuranović, samostalna savjetnica za međunarodnu saradnju u Ministarstvu zdravlja, Dražen Ljumović, šef Kabineta ministra zdravlja i Mina Brajović, šefica Kanacelarije Svjetske zdravstvene organizacije za Crnu Goru.

Regionalna direktorka, Zsuzsanna Jakab, naglasila je da je  veoma bitno, da država sredstva koja utroši u zdravstveni sistem, smatra dobrom investicijom. Od velikog značaja je Bilateralni sporazum koji će Svjetska zdravstvena organizacija  potpisati sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore. Istakla je neophodnost donošenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti u što kraćem roku, jer njegovo odlaganje ide na štetu pacijenata.Kazala je da je Crna Gora napravila značajne pomake kada je riječ o zdravstvenom sistemu i da ubuduće može računati na punu podršku Svjetske zdravstvene organizacije, kako regionalne Kancelarije u Kopenhagenu tako i Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori.

Razmjena informacija je dovela do kvalitativne i edukativne rasprave, u kojoj su pored regionalne direktorke Zsuzsanne Jakab, učestvovali predśednik Odbora Zoran Jelić i članovi Odbora, Zorica Kovačević, dr Zoran Srzentić, Goran Tuponja i dr Halil Duković.