Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 04. decembar 2014. 16:01

Održana 67. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Dnevni red 67. śednice sadržao je  sljedeće tačke :

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova; Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih tkiva i ćelija u svrhu liječenja (kao zainteresovani Odbor);  Predlog zakona o dopunama Zakona o radu; Usaglašavanje amandmana na Predlog zakona o zdravstvenoj zatiti koji su podnijeli poslanici Srđan Perić i Azra Jasavić br. 28-2/14-19; i  Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i usvajanje zapisnika sa 46.47.i 48 śednice Odbora.

Pored članova Odbora śednici su prisustvovali Slobodan Filipović, direktor Direktorata za rad u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Tijana Prelević, načelnica za radne odnose u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i poslanica doc.dr Branka Bošnjak. 

Uvodno izlaganje o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova u svojstvu predstavnika predlagača Predloga zakona dao je Slobodan Filipović, direktor Direktorata za rad u Ministarstvu rada i socijalnog staranja. Nakon sveobuhvatne rasprave koja je vođena Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova dobio je potrebnu većinu glasova prisutnih poslanika pa je Odbor predložio Skupštini da ga usvoji.
Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih tkiva i ćelija u svrhu liječenja koji je Odbor trebao da razmotri u svojstvu zainteresovanog, razmotriće na nekoj od narednih śednica zbog spriječenosti predstavnika predlagača Predloga zakona da prisustvuje današnjoj śednici Odbora.
U okviru treće tačke dnevnog reda Odbor je razmotrio Predlog zakona o dopunama Zakona o radu koji su podnijeli poslanici doc.dr Branka Bošnjak i Milutin Đukanović. Nakon uvodnog izlaganja predstavnika predlagača Predloga zakona, poslanice doc.dr Branke Bošnjak, te sveobuhvatne rasprave koja je o Predlogu zakona vođena, Predlog zakona o dopunama Zakona o radu dobio je potrebnu većinu glasova prisutnih poslanika pa je Odbor predložio Skupštini da ga usvoju.
Na śednici su usaglašeni amandmani na Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti koji su podnijeli poslanici Srđan Perić i Azra Jasavić br. 28-2/14-19.
Odbor je na današnjoj śednici u okviru pete tačke razmotrio Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona penzijskom i invalidskom osiguranju koji su podnijeli poslanici Zoran Jelić, Halil Duković, Zorica Kovačević i Marta Šćepanović.
Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju podnijeli su predlagači zakona i on je postao sastavni dio teksta predloga zakona.
Na današnjoj śednici jednoglsno su usvojeni zapisnici sa 46. 47. i 48 śednice Odbora.

Galerija slika