Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 04. decembar 2014. 16:01

Održana 67. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Dnevni red 67. śednice sadržao je  sljedeće tačke :

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova; Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih tkiva i ćelija u svrhu liječenja (kao zainteresovani Odbor);  Predlog zakona o dopunama Zakona o radu; Usaglašavanje amandmana na Predlog zakona o zdravstvenoj zatiti koji su podnijeli poslanici Srđan Perić i Azra Jasavić br. 28-2/14-19; i  Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i usvajanje zapisnika sa 46.47.i 48 śednice Odbora.

Pored članova Odbora śednici su prisustvovali Slobodan Filipović, direktor Direktorata za rad u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Tijana Prelević, načelnica za radne odnose u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i poslanica doc.dr Branka Bošnjak. 

Uvodno izlaganje o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova u svojstvu predstavnika predlagača Predloga zakona dao je Slobodan Filipović, direktor Direktorata za rad u Ministarstvu rada i socijalnog staranja. Nakon sveobuhvatne rasprave koja je vođena Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova dobio je potrebnu većinu glasova prisutnih poslanika pa je Odbor predložio Skupštini da ga usvoji.
Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih tkiva i ćelija u svrhu liječenja koji je Odbor trebao da razmotri u svojstvu zainteresovanog, razmotriće na nekoj od narednih śednica zbog spriječenosti predstavnika predlagača Predloga zakona da prisustvuje današnjoj śednici Odbora.
U okviru treće tačke dnevnog reda Odbor je razmotrio Predlog zakona o dopunama Zakona o radu koji su podnijeli poslanici doc.dr Branka Bošnjak i Milutin Đukanović. Nakon uvodnog izlaganja predstavnika predlagača Predloga zakona, poslanice doc.dr Branke Bošnjak, te sveobuhvatne rasprave koja je o Predlogu zakona vođena, Predlog zakona o dopunama Zakona o radu dobio je potrebnu većinu glasova prisutnih poslanika pa je Odbor predložio Skupštini da ga usvoju.
Na śednici su usaglašeni amandmani na Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti koji su podnijeli poslanici Srđan Perić i Azra Jasavić br. 28-2/14-19.
Odbor je na današnjoj śednici u okviru pete tačke razmotrio Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona penzijskom i invalidskom osiguranju koji su podnijeli poslanici Zoran Jelić, Halil Duković, Zorica Kovačević i Marta Šćepanović.
Amandman na Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju podnijeli su predlagači zakona i on je postao sastavni dio teksta predloga zakona.
Na današnjoj śednici jednoglsno su usvojeni zapisnici sa 46. 47. i 48 śednice Odbora.