Odštampajte ovu stranicu
petak, 12. decembar 2014. 17:30

Održana 68. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Održano kontrolno saslušanje

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je održao kontrolno saslušanje dr Mensuda Grbovića, generalnog direktora Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja, dr Bobana Mugoše, direktora Instituta za javno zdravlje i dr Tomislava Jeremića, direktora u ostavci Opšte bolnice u Bijelom Polju, na temu “Aktuelna situacija u Opštoj bolnici u Bijelom Polju”. Dr Miodrag Radunović podnio je ostavku 18. novembra 2014. godine a Skupština Crne Gore ga je na śednici 25. novembra 2014. godine razriješila dužnosti ministra, te shodno tome prema Poslovniku Skupštine Crne Gore nije bio u obavezi da se odazove pozivu za kontrolno saslušanje. Neposredno pred śednicu Odboru je dostavljen dopis dr Radunovića u kome se navodi da je svoj odnos prema aktuelnoj situaciji u Opštoj bolnici u Bijelom Polju i ćutanju menadžmenta zdravstvenih ustanova iskazao ostavkom na mjesto ministra zdravlja. U prilogu je dostavio saopštenje dato medijima o hronologiji događaja u Opštoj bolnici Bijelo Polje i sprovedenim aktivnostima koje je iniciralo Ministarstvo zdravlja objavljenog 17.novembra 2014. godine dok je bio na čelu te institucije.

Śednici su prisustvovali i dr Zvonko Puletić, bivši načelnik ginekološko-akušerskog odjeljenja u Opštoj bolnici u Bijelom Polju; dr Haka Tahirović, bivša šefica Odjeljenja za neonatologiju u Opštoj bolnici u Bijelom Polju; dr Danojla Dakić, direktorka Instituta za bolesti djece KCCG u Podgorici, Višnja Orban, glavna zdravstveno sanitarna inspektorka Crne Gore kao i Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula u Institutu za bolesti djece KCCG u Podgorici.

Višečasovna rasprava je rezultirala odgovorima na pitanja poslanika upućena licima koja su se odazvala na poziv da prisustvuju śednici a u vezi sa temom kontrolnog saslušanja „Aktuelna situacija u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

Nakon obavljene rasprave, dogovoreno je da članovi Odbora u toku sljedeće nedelje dostave predloge zaključaka sa kontrolnog saslušanja kako bi se zakazala śednica na kojoj bi se isti usvojili. Odbor će sačiniti izvještaj o kontrolnom saslušanju, koji će sadržati suštinu izlaganja i predložene zaključke.

Galerija slika