Odštampajte ovu stranicu
petak, 26. decembar 2014. 17:22

Održana 74. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio nekoliko predloga zakona

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, na śednici održanoj 26. novembra 2014. godine razmotrio je: Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o povlastici na putovanje lica s invaliditetom, koji je Skupštini Crne Gore podnijela Vlada Crne Gore; Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Neven Gošović; Predlog zakona o dopuni Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Neven Gošović; amandmane (tri) poslanika Džavida Šabovića na predloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i amandmane (dva) na Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koje su podnijeli poslanici Aleksandar Damjanović i Velizar Kaluđerović.

Odbor je jednoglasno podržao tri predloga zakona: Predlog zakona  o izmjenama idopunama Zakona o povlastici na putovanje lica s invaliditetom, Predlog zakona o dopuni Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti i Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti i predlaže Skupštini Crne Gore da ih usvoji.

Amandman koji je podnio poslanikDžavid Šabović na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (predlagač Vlada Crne Gore), predstavnik predlagača zakona nije prihvatio. Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je prihvatio amandman poslanika Džavida Šabovića.

Poslanik Džavid Šabović, podnosilac amandmana je povukao amandmane (dva) na dva predloga zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji je Skupštini Crne Gore podnijela grupa od 18 poslanika kao i poslanici DPS-a.

Predlagač zakona, poslanik Neven Gošović se uzdržao od izjašnjavanja na amandmane (dva) koje su podnijeli poslanici Aleksandar Damjanović i Velizar Kaluđerović, pa je Odbor zauzeo stav da se o istim poslanici izjasne na śednici Skupštine Crne Gore.

Galerija slika