Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. decembar 2014. 17:22

Održana 74. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio nekoliko predloga zakona

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, na śednici održanoj 26. novembra 2014. godine razmotrio je: Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o povlastici na putovanje lica s invaliditetom, koji je Skupštini Crne Gore podnijela Vlada Crne Gore; Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Neven Gošović; Predlog zakona o dopuni Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Neven Gošović; amandmane (tri) poslanika Džavida Šabovića na predloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i amandmane (dva) na Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koje su podnijeli poslanici Aleksandar Damjanović i Velizar Kaluđerović.

Odbor je jednoglasno podržao tri predloga zakona: Predlog zakona  o izmjenama idopunama Zakona o povlastici na putovanje lica s invaliditetom, Predlog zakona o dopuni Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti i Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti i predlaže Skupštini Crne Gore da ih usvoji.

Amandman koji je podnio poslanikDžavid Šabović na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (predlagač Vlada Crne Gore), predstavnik predlagača zakona nije prihvatio. Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je prihvatio amandman poslanika Džavida Šabovića.

Poslanik Džavid Šabović, podnosilac amandmana je povukao amandmane (dva) na dva predloga zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji je Skupštini Crne Gore podnijela grupa od 18 poslanika kao i poslanici DPS-a.

Predlagač zakona, poslanik Neven Gošović se uzdržao od izjašnjavanja na amandmane (dva) koje su podnijeli poslanici Aleksandar Damjanović i Velizar Kaluđerović, pa je Odbor zauzeo stav da se o istim poslanici izjasne na śednici Skupštine Crne Gore.