Odštampajte ovu stranicu
petak, 15. maj 2015. 14:18

Završena 91. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor je na današnjoj śednici razmotrio dva predloga zakona i inicijativu poslanika Andrije Popovića, člana Odbora

Odbor je, većinom glasova, odlučio da ne podrži Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji su podnijeli poslanici Janko Vučinić i Emilo Labudović i predložio Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji.

Odbor nije podržaoPredlog zakona o dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji su podnijeli poslanici Janko Vučinić, Neven Gošović i Goran Tuponja i predložio Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji.

Članovi Odbora su podržali inicijativu poslanika Andrije Popovića da se Skupštini Crne Gore uputi zaključak kojim se traži isplata staračkih naknada, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, usvojenom u decembru 2014. godine.

Članovi Odbora nijesu podržali predlog za dopunu dnevnog reda, poslanika Janka Vučinića, da se organizuje kontrolno saslušanje, na temu primjene odredbe Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojom su predviđeni posebni uslovi penzionisanja radnika čije su firme ugašene kroz postupke stečaja.

 

Galerija slika