Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 15. maj 2015. 14:18

Završena 91. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor je na današnjoj śednici razmotrio dva predloga zakona i inicijativu poslanika Andrije Popovića, člana Odbora

Odbor je, većinom glasova, odlučio da ne podrži Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji su podnijeli poslanici Janko Vučinić i Emilo Labudović i predložio Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji.

Odbor nije podržaoPredlog zakona o dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji su podnijeli poslanici Janko Vučinić, Neven Gošović i Goran Tuponja i predložio Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji.

Članovi Odbora su podržali inicijativu poslanika Andrije Popovića da se Skupštini Crne Gore uputi zaključak kojim se traži isplata staračkih naknada, u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, usvojenom u decembru 2014. godine.

Članovi Odbora nijesu podržali predlog za dopunu dnevnog reda, poslanika Janka Vučinića, da se organizuje kontrolno saslušanje, na temu primjene odredbe Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojom su predviđeni posebni uslovi penzionisanja radnika čije su firme ugašene kroz postupke stečaja.