Odštampajte ovu stranicu
utorak, 08. decembar 2015. 16:48

Održana 111. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotren Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu

Na osnovu člana 137 stav 2  Poslovnika Skupštine Crne Gore, Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, je na danas održanoj śednici, razmotrio Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu.

U svojstvu ovlašćenog predstavnika predlagača zakona śednici su prisustvovali Nikola Vukićević, generalni direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija i Tamara Ivković, koordinatorka u Direktoratu za budžet u Ministarstvu finansija. Śednici su pored članova Odbora, prisustvovali i predstavnici potrošačkih budžetskih jedinica iz oblasti zdravstva, rada i socijalnog staranja: Mirjana Pešalj, generalna direktorica Direktorata za ekonomiku u zdravstvu; Nikola Dedeić, sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja; Stanimirka Mijović, pomoćnica direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Crne Gore; dr Kenan Hrapović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore; Vukica Jelić, direktorica Zavoda za zapošljavanje Crne Gore; Kemal Đečević, direktor Fonda rada Crne Gore i dr Ranko Lazović, direktor Kliničkog centra Crne Gore.

Tokom rasprave članovi Odbora iskazali su različita mišljenja i stavove u odnosu na predloženi budžet za 2016. godinu, za potrošačke jedinice iz oblasti zdravstva, rad i socijalnog staranja.

Nakon svestrane i sveobuhvatne rasprave Odbor je, većinom glasova, podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu i predložio Odboru za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, kao matičnom Odboru, da ga podrži i predloži Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

Galerija slika