Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 08. decembar 2015. 16:48

Održana 111. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Razmotren Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu

Na osnovu člana 137 stav 2  Poslovnika Skupštine Crne Gore, Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, je na danas održanoj śednici, razmotrio Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu.

U svojstvu ovlašćenog predstavnika predlagača zakona śednici su prisustvovali Nikola Vukićević, generalni direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija i Tamara Ivković, koordinatorka u Direktoratu za budžet u Ministarstvu finansija. Śednici su pored članova Odbora, prisustvovali i predstavnici potrošačkih budžetskih jedinica iz oblasti zdravstva, rada i socijalnog staranja: Mirjana Pešalj, generalna direktorica Direktorata za ekonomiku u zdravstvu; Nikola Dedeić, sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja; Stanimirka Mijović, pomoćnica direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Crne Gore; dr Kenan Hrapović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore; Vukica Jelić, direktorica Zavoda za zapošljavanje Crne Gore; Kemal Đečević, direktor Fonda rada Crne Gore i dr Ranko Lazović, direktor Kliničkog centra Crne Gore.

Tokom rasprave članovi Odbora iskazali su različita mišljenja i stavove u odnosu na predloženi budžet za 2016. godinu, za potrošačke jedinice iz oblasti zdravstva, rad i socijalnog staranja.

Nakon svestrane i sveobuhvatne rasprave Odbor je, većinom glasova, podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu i predložio Odboru za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, kao matičnom Odboru, da ga podrži i predloži Skupštini Crne Gore da ga usvoji.