Odštampajte ovu stranicu
utorak, 21. jun 2016. 13:55

Održana 126. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio tri tačke dnevnog reda

Na današnjoj 126. śednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje razmotreni su amandmani na Predlog zakona o dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju:

-  amandman koji su podnijeli poslanici Neven Gošović, Velizar Kaluđerović i Mladen Bojanić;

-  amandman koji su podnijeli poslanici Neven Gošović i mr Dritan Abazović;

-  dva amandmana koje su podnijeli poslanik Zoran Jelić i poslanica Marta Šćepanović  i

- dva amandmana koje su podnijeli poslanica Jelisava Kalezić i poslanik Aleksandar Damjanović.

Śednici su, pored članova Odbora prisustvovali Boris Marić, ministar rada i socijalnog staranja, Jovo Pajović, generalni direktor Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračku i invalidsku zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Sergej Sekulović, savjetnik ministra rada i socijalnog staranja kao i, predstavnici podnosilaca amandmana, poslanica Jelisava Kalezić i poslanik Neven Gošović.

Predstavnik predlagača zakona prihvatio je dva amandmana koji su podnijeli poslanik Zoran Jelić i poslanica Marta Šćepanović i isti su, shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postali sastavni dio Predloga zakona.

Predstavnik predlagača zakona nije prihvatio preostale amandmane a isti nijesu dobili ni potrebnu većinu članova Odbora.

Takođe, Odbor je usvojio zaključak, koji je predložio poslanik Zoran Jelić, u vezi sa realizacijom Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su, usled stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, koji će biti proslijeđen državnom organu nadležnom za njegovu realizaciju.

U okviru tekućih pitanja, Odbor je utvrdio sastav delegacija, u okviru odobrenih studijskih pośeta, Republici Hrvatskoj i Švedskoj. 

 

Galerija slika