Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 21. jun 2016. 13:55

Održana 126. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio tri tačke dnevnog reda

Na današnjoj 126. śednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje razmotreni su amandmani na Predlog zakona o dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju:

-  amandman koji su podnijeli poslanici Neven Gošović, Velizar Kaluđerović i Mladen Bojanić;

-  amandman koji su podnijeli poslanici Neven Gošović i mr Dritan Abazović;

-  dva amandmana koje su podnijeli poslanik Zoran Jelić i poslanica Marta Šćepanović  i

- dva amandmana koje su podnijeli poslanica Jelisava Kalezić i poslanik Aleksandar Damjanović.

Śednici su, pored članova Odbora prisustvovali Boris Marić, ministar rada i socijalnog staranja, Jovo Pajović, generalni direktor Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračku i invalidsku zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Sergej Sekulović, savjetnik ministra rada i socijalnog staranja kao i, predstavnici podnosilaca amandmana, poslanica Jelisava Kalezić i poslanik Neven Gošović.

Predstavnik predlagača zakona prihvatio je dva amandmana koji su podnijeli poslanik Zoran Jelić i poslanica Marta Šćepanović i isti su, shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postali sastavni dio Predloga zakona.

Predstavnik predlagača zakona nije prihvatio preostale amandmane a isti nijesu dobili ni potrebnu većinu članova Odbora.

Takođe, Odbor je usvojio zaključak, koji je predložio poslanik Zoran Jelić, u vezi sa realizacijom Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su, usled stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, koji će biti proslijeđen državnom organu nadležnom za njegovu realizaciju.

U okviru tekućih pitanja, Odbor je utvrdio sastav delegacija, u okviru odobrenih studijskih pośeta, Republici Hrvatskoj i Švedskoj.