Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 24. septembar 2014. 15:56

Održan okrugli sto na temu - Unapređenje stanja životne sredine u Crnoj Gori

Okrugli sto na temu: “Unapređenje stanja životne sredine u Crnoj Gori”, koji je danas održan u Skupštini Crne Gore, otvorio je predśednik Skupštine Ranko Krivokapić, a predśedavao je potpredśednik Skupštine prof. dr Branko Radulović u svojstvu podnosioca Predloga rezolucije o životnoj sredini.

Navedena rezolucija bila je polazna osnova za diskusiju, a okruglom stolu prisustvovali su i predśednik i članovi Odbora za poljoprivredu, turizam, ekologiju i prostorno planiranje, kao i rukovodioci iz nadležnog ministarstva i pregovaračkog tima, predstavnici CANU, Univerziteta Crne Gore, NVO sektora, Evropske komisije, međunarodnih organizacija i nadležnih institucija.  

Imajući u vidu temu okruglog stola, prisutni su se pozitivno odredili u odnosu na  inicijativu potpredśednika Radulovića, kao i da se  jedan ovakav predlog nalazi u skupštinskoj proceduri. Takođe, neophodnim je ocijenjeno, da se i ubuduće produbljuje i jača  saradnja između  nadležnih i relevantnih institucija, akademske zajednice, stručnjaka u ovoj oblasti  i NVO sektora, kako na ovu temu tako i na niz važnih pitanja i problema koja su se, takođe,  otvorila tokom diskusije.  

Dogovoreno je, da će se u smislu poboljšanja teksta Predloga rezolucije,  uzeti u obzir mišljenja i komentari učesnika okruglog stola, u cilju dobijanja što kvalitetnijeg dokumenta, koji bi jednoglasno bio usvojen u Skupštini Crne Gore.

Galerija slika