Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 24. septembar 2014. 15:56

Održan okrugli sto na temu - Unapređenje stanja životne sredine u Crnoj Gori

Okrugli sto na temu: “Unapređenje stanja životne sredine u Crnoj Gori”, koji je danas održan u Skupštini Crne Gore, otvorio je predśednik Skupštine Ranko Krivokapić, a predśedavao je potpredśednik Skupštine prof. dr Branko Radulović u svojstvu podnosioca Predloga rezolucije o životnoj sredini.

Navedena rezolucija bila je polazna osnova za diskusiju, a okruglom stolu prisustvovali su i predśednik i članovi Odbora za poljoprivredu, turizam, ekologiju i prostorno planiranje, kao i rukovodioci iz nadležnog ministarstva i pregovaračkog tima, predstavnici CANU, Univerziteta Crne Gore, NVO sektora, Evropske komisije, međunarodnih organizacija i nadležnih institucija.  

Imajući u vidu temu okruglog stola, prisutni su se pozitivno odredili u odnosu na  inicijativu potpredśednika Radulovića, kao i da se  jedan ovakav predlog nalazi u skupštinskoj proceduri. Takođe, neophodnim je ocijenjeno, da se i ubuduće produbljuje i jača  saradnja između  nadležnih i relevantnih institucija, akademske zajednice, stručnjaka u ovoj oblasti  i NVO sektora, kako na ovu temu tako i na niz važnih pitanja i problema koja su se, takođe,  otvorila tokom diskusije.  

Dogovoreno je, da će se u smislu poboljšanja teksta Predloga rezolucije,  uzeti u obzir mišljenja i komentari učesnika okruglog stola, u cilju dobijanja što kvalitetnijeg dokumenta, koji bi jednoglasno bio usvojen u Skupštini Crne Gore.

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker