Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 11. maj 2015. 19:15

Održan sastanak poslanika Nimanbegua sa studentima iz Amerike

Poslanik Genci Nimanbegu, sastao se danas sa studentima sa američkog Arcadia univerziteta, koji borave u studijskoj pośeti Crnoj Gori. Ovi studenti pohađaju postdiplomski program „Međunarodni mir i rješavanje konflikata“, koji predvode profersor Alex Roinishvili Grigorev  i profesorica Amy Susan Cox.

Studenti su imali brojna pitanja za poslanika Nimanbegua. Tokom današnjeg razgovora, pokazali su veliko interesovanje za pitanja koja se odnose na nacionalne savjete i njihove funkcije,  konkretno Nacionalnog savjeta Albanaca, čiji je predśednik poslanik Nimanbegu. Takođe, interesovali su se i za njihove participacije, predstavljanje i uloge u procesu odlučivanja. Za istraživanja u okviru studijskog programa koji pohađaju, bila su interesantna i pitanja kao što su: pitanje identiteta, dijaspore i asimilacije.

Takođe, razgovarano je i o sistemu obrazovanja,  ulozi koju država ima u integracijama manjina, ali i o tome - kako vidi budućnost nacionalnih savjeta.

Poslanik Genci Nimanbegu se zahvalio studentima i njihovim profesorima na inicijativi da se sastanu sa njim i razgovaraju o navedenim pitanjima.

Galerija slika