Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 11. maj 2015. 19:15

Održan sastanak poslanika Nimanbegua sa studentima iz Amerike

Poslanik Genci Nimanbegu, sastao se danas sa studentima sa američkog Arcadia univerziteta, koji borave u studijskoj pośeti Crnoj Gori. Ovi studenti pohađaju postdiplomski program „Međunarodni mir i rješavanje konflikata“, koji predvode profersor Alex Roinishvili Grigorev  i profesorica Amy Susan Cox.

Studenti su imali brojna pitanja za poslanika Nimanbegua. Tokom današnjeg razgovora, pokazali su veliko interesovanje za pitanja koja se odnose na nacionalne savjete i njihove funkcije,  konkretno Nacionalnog savjeta Albanaca, čiji je predśednik poslanik Nimanbegu. Takođe, interesovali su se i za njihove participacije, predstavljanje i uloge u procesu odlučivanja. Za istraživanja u okviru studijskog programa koji pohađaju, bila su interesantna i pitanja kao što su: pitanje identiteta, dijaspore i asimilacije.

Takođe, razgovarano je i o sistemu obrazovanja,  ulozi koju država ima u integracijama manjina, ali i o tome - kako vidi budućnost nacionalnih savjeta.

Poslanik Genci Nimanbegu se zahvalio studentima i njihovim profesorima na inicijativi da se sastanu sa njim i razgovaraju o navedenim pitanjima.

« April 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

video-stream

youtubec

SCG flcker