Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 08. jun 2015. 15:36

U Prijestonici Cetinje otvoren XVIII cetinjski parlamentarni forum „Žene u biznisu“

Forum su otvorili predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Aleksandar Damjanović i predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost, Nada Drobnjak

Predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet u uvodnom obraćanju ukazao je na značaj i važnost regionalnog povezivanja i saradnje, ukazujući da se Cetinjski parlamentarni forum po drugi put bavi pitanjima „Žena u biznisu“.

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost, Nada Drobnjak ukazala je da je potrebno na pravi način sagledati položaj žena u biznisu i preduzeti potrebne mjere kako bi se stvorio odgovarajući ekonomski prosperitet za razvoj ženskog preduzetništva.

Prvom sesijom na temu „Planirani i postignuti rezultati“ moderirao je predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, Aleksandar Damjanović. U okviru sesije govorili su i Zoran Vukčević, predśednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda; Zdenka Lončar, pomoćnica ministra za preduzetništvo i obrt Republike Hrvatske; Natalia Meylunas, šefica regionalnog projekta za Zapadni Balkan, EBRD; Dragana Đurica, predstavnica Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) i Lia Magnaguagno, menadžerka Programa za demokratizaciju.

U okviru navedene sesije učesnici skupa su diskutovali o situaciji u pogledu postignutih rezultata od održavanja XVI cetinjskog parlamentarnog foruma, odnosno mogućnostima razvoja ženskog preduzetništva kao i ograničenjima u vezi s tim.

Moderatorka na temu „Uloga lokalne samouprave u razvoju ženskog biznisa“ bila je predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore Nada Drobnjak. Tokom ove sesije izlagali su: Željka Vuksanović, predśednica Opštine Kolašin;Vladimir Pavićević, pomoćnik sekretara Sekretarijata za razvoj preduzetništva Glavnog grada Podgorice i Anela Čekić, predśednica Opštine Gusinje.

Forum nastavlja sa radom śutra, sesijom na temu: „Pozitivne prakse i preporuke za razvoj ženskog preduzetništva.“

Galerija slika