Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 08. jun 2015. 15:36

U Prijestonici Cetinje otvoren XVIII cetinjski parlamentarni forum „Žene u biznisu“

Forum su otvorili predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Aleksandar Damjanović i predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost, Nada Drobnjak

Predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet u uvodnom obraćanju ukazao je na značaj i važnost regionalnog povezivanja i saradnje, ukazujući da se Cetinjski parlamentarni forum po drugi put bavi pitanjima „Žena u biznisu“.

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost, Nada Drobnjak ukazala je da je potrebno na pravi način sagledati položaj žena u biznisu i preduzeti potrebne mjere kako bi se stvorio odgovarajući ekonomski prosperitet za razvoj ženskog preduzetništva.

Prvom sesijom na temu „Planirani i postignuti rezultati“ moderirao je predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, Aleksandar Damjanović. U okviru sesije govorili su i Zoran Vukčević, predśednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda; Zdenka Lončar, pomoćnica ministra za preduzetništvo i obrt Republike Hrvatske; Natalia Meylunas, šefica regionalnog projekta za Zapadni Balkan, EBRD; Dragana Đurica, predstavnica Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) i Lia Magnaguagno, menadžerka Programa za demokratizaciju.

U okviru navedene sesije učesnici skupa su diskutovali o situaciji u pogledu postignutih rezultata od održavanja XVI cetinjskog parlamentarnog foruma, odnosno mogućnostima razvoja ženskog preduzetništva kao i ograničenjima u vezi s tim.

Moderatorka na temu „Uloga lokalne samouprave u razvoju ženskog biznisa“ bila je predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore Nada Drobnjak. Tokom ove sesije izlagali su: Željka Vuksanović, predśednica Opštine Kolašin;Vladimir Pavićević, pomoćnik sekretara Sekretarijata za razvoj preduzetništva Glavnog grada Podgorice i Anela Čekić, predśednica Opštine Gusinje.

Forum nastavlja sa radom śutra, sesijom na temu: „Pozitivne prakse i preporuke za razvoj ženskog preduzetništva.“

« April 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

video-stream

youtubec

SCG flcker