Odštampajte ovu stranicu
utorak, 27. oktobar 2015. 15:44

Održan sastanak poslanika Nimanbegua i Gegaja sa Delegacijom Skupštine Republike Kosova

Poslanici Genci Nimanbegu i Nikola Gegaj sastali su se danas sa članovima Delegacije Skupštine Republike Kosova:  Flora Brovina,  Njomza Emini, Fikrim Damka, Hatim Baxhaku, Muhamet Bytyqi i Srđan Sentić, Otpravnik poslova Kosovske Ambasade.

Poslanici su razgovarali o saradnji između dva parlamenta i bili informisani od strane poslanika Nimanbegua i Gegaja oko sastava crnogorskog parlamenta i političkih odnosa u Crnoj Gori.

Poslanici su istakli da kao pripadnici manjinskog naroda u Crnoj Gori, cijene odnose koje Crna Gora ima sa  Republikom Kosovo, da se ti odnosi svakim danom unapređuju i da to, svakako,  treba i nastaviti. Poseban akcenat je stavljen na sferu zapošljavanja – radnih odnosa tokom turističke sezone, i regulisanje statusa penzionera koji su radili na Kosovu, a ne mogu povezati staž.

Na sastanku je pored konstatacija - da je potrebna dalja saradnja između parlamenata i da će se nastaviti sa unapređivanjem odnosa, od strane poslanika Nimanbegua i Gegaja pozdravljeno i priznavanje nezavisnosti Kosova.

Poslanik Nimanbegu je izrazio želju da se diplomatski odnosi što prije podignu na nivo ambasadora.

Da je Crna Gora lider u evropskim integracijama i nema spornih pitanja sa suśedima, podśetio je poslanik Gegaj i istakao da je kvalitet odnosa evidentan kroz ugovornu bazu brojnih potpisanih sporazuma, koji imaju za cilj započinjanje i unaprjeđivanje saradnje u oblastima obostranih ciljeva.

Galerija slika