Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 27. oktobar 2015. 15:44

Održan sastanak poslanika Nimanbegua i Gegaja sa Delegacijom Skupštine Republike Kosova

Poslanici Genci Nimanbegu i Nikola Gegaj sastali su se danas sa članovima Delegacije Skupštine Republike Kosova:  Flora Brovina,  Njomza Emini, Fikrim Damka, Hatim Baxhaku, Muhamet Bytyqi i Srđan Sentić, Otpravnik poslova Kosovske Ambasade.

Poslanici su razgovarali o saradnji između dva parlamenta i bili informisani od strane poslanika Nimanbegua i Gegaja oko sastava crnogorskog parlamenta i političkih odnosa u Crnoj Gori.

Poslanici su istakli da kao pripadnici manjinskog naroda u Crnoj Gori, cijene odnose koje Crna Gora ima sa  Republikom Kosovo, da se ti odnosi svakim danom unapređuju i da to, svakako,  treba i nastaviti. Poseban akcenat je stavljen na sferu zapošljavanja – radnih odnosa tokom turističke sezone, i regulisanje statusa penzionera koji su radili na Kosovu, a ne mogu povezati staž.

Na sastanku je pored konstatacija - da je potrebna dalja saradnja između parlamenata i da će se nastaviti sa unapređivanjem odnosa, od strane poslanika Nimanbegua i Gegaja pozdravljeno i priznavanje nezavisnosti Kosova.

Poslanik Nimanbegu je izrazio želju da se diplomatski odnosi što prije podignu na nivo ambasadora.

Da je Crna Gora lider u evropskim integracijama i nema spornih pitanja sa suśedima, podśetio je poslanik Gegaj i istakao da je kvalitet odnosa evidentan kroz ugovornu bazu brojnih potpisanih sporazuma, koji imaju za cilj započinjanje i unaprjeđivanje saradnje u oblastima obostranih ciljeva.

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker