Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 04. april 2016. 16:01

Održan sastanak poslanika Kluba albanske partije FORCA, HGI i LPCG sa poslanikom Evropskog parlamenta Ivom Vajglom

Poslanik Evropskog parlamenta i Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE), Ivo Vajgl, koji je ujedno i parlamentarni izvjestilac za Makedoniju, izrazio je želju da se sastane sa poslanicima Kluba albanske partije FORCA, HGI i LPCG.

Poslanici Kluba albanske partije FORCA, HGI i LPCG, Ljerka Dragičević, Genci Nimanbegu i Andrija Popović su razgovarali  sa poslanikom Evropskog parlamenta Ivom Vajglom o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori. Sagovornici su ocijenili da  Crna Gora dobro napreduje prema Evropskoj uniji i da je u procesu integracija prešla dobar dio evropskog puta. Uz pohvale za napredak, takođe su ukazali i na određene probleme sa kojima se suočava Crna Gora u izbornoj godini i naročito očekivani Sporazum o uslovima za fer i slobodne izbore između vlasti i dijela opozicije.

Poslanici su, osim o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, razgovarali i o aktuelnim političkim dešavanjima u svijetu.

Poslanik Evropskog parlamenta, Ivo Vajgl je danas bio gost Diplomatske akademije, a sastanku je prisustvovala i njena direktorica, Satka Hajdarpašić.

 

Galerija slika