Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 04. april 2016. 16:01

Održan sastanak poslanika Kluba albanske partije FORCA, HGI i LPCG sa poslanikom Evropskog parlamenta Ivom Vajglom

Poslanik Evropskog parlamenta i Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE), Ivo Vajgl, koji je ujedno i parlamentarni izvjestilac za Makedoniju, izrazio je želju da se sastane sa poslanicima Kluba albanske partije FORCA, HGI i LPCG.

Poslanici Kluba albanske partije FORCA, HGI i LPCG, Ljerka Dragičević, Genci Nimanbegu i Andrija Popović su razgovarali  sa poslanikom Evropskog parlamenta Ivom Vajglom o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori. Sagovornici su ocijenili da  Crna Gora dobro napreduje prema Evropskoj uniji i da je u procesu integracija prešla dobar dio evropskog puta. Uz pohvale za napredak, takođe su ukazali i na određene probleme sa kojima se suočava Crna Gora u izbornoj godini i naročito očekivani Sporazum o uslovima za fer i slobodne izbore između vlasti i dijela opozicije.

Poslanici su, osim o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, razgovarali i o aktuelnim političkim dešavanjima u svijetu.

Poslanik Evropskog parlamenta, Ivo Vajgl je danas bio gost Diplomatske akademije, a sastanku je prisustvovala i njena direktorica, Satka Hajdarpašić.

 

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker