Odštampajte ovu stranicu
utorak, 23. jul 2013. 12:49

Kopredśednici Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces razgovarali danas sa Aleksandrom Cas Granje

Direktorku za Crnu Goru, Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije, kopredśednici upoznali o obimu posla koji treba da realizuje Radna grupa, kao i o aktivnostima koje su do sada sprovedene.

Kopredśednici Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, mr Milutin Simović i Srđan Milić, razgovarali su danas sa Aleksandrom Cas Granje, direktorkom za Crnu Goru, Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije. Kopredśednici su upoznali Cas Granje o obimu posla koji treba da realizuje Radna grupa, kao i o aktivnostima koje su do sada sprovedene. Oni su ukazali na pozitivan ambijent i dinamiku rada na śednicama Radne grupe, koji karakteriše otvorenost, konstruktivnost i odgovornost.
Značajan dio sastanka sagovornici su posvetili ustavnim promjenama i njihovom značaju za dalje demokratske procese u Crnoj Gori. Kopredśednik Radne grupe i predśednik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista, mr Milutin Simović izrazio je optimizam kada su u pitanju ustavne promjene. Kopredśednik Radne grupe i predśednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, Srđan Milić naglasio je, da će ova partija intervenisati na predložene amandmane na Ustav Crne Gore, predlaganjem izmjena pojedinih rješenja u predloženim amandmanima. O predloženim izmjenama upoznaće i Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori. Današnjem sastanku prisustvovao je i ambasador Mitja Drobnič, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Galerija slika