Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 23. jul 2013. 12:49

Kopredśednici Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces razgovarali danas sa Aleksandrom Cas Granje

Direktorku za Crnu Goru, Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije, kopredśednici upoznali o obimu posla koji treba da realizuje Radna grupa, kao i o aktivnostima koje su do sada sprovedene.

Kopredśednici Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, mr Milutin Simović i Srđan Milić, razgovarali su danas sa Aleksandrom Cas Granje, direktorkom za Crnu Goru, Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije. Kopredśednici su upoznali Cas Granje o obimu posla koji treba da realizuje Radna grupa, kao i o aktivnostima koje su do sada sprovedene. Oni su ukazali na pozitivan ambijent i dinamiku rada na śednicama Radne grupe, koji karakteriše otvorenost, konstruktivnost i odgovornost.
Značajan dio sastanka sagovornici su posvetili ustavnim promjenama i njihovom značaju za dalje demokratske procese u Crnoj Gori. Kopredśednik Radne grupe i predśednik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista, mr Milutin Simović izrazio je optimizam kada su u pitanju ustavne promjene. Kopredśednik Radne grupe i predśednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, Srđan Milić naglasio je, da će ova partija intervenisati na predložene amandmane na Ustav Crne Gore, predlaganjem izmjena pojedinih rješenja u predloženim amandmanima. O predloženim izmjenama upoznaće i Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori. Današnjem sastanku prisustvovao je i ambasador Mitja Drobnič, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.