Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 03. decembar 2015. 17:29

Održana deseta śednica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Donijet Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Agencije za sprječavanje korupcije

Na danas održanoj śednici Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, na predlog Sretena Radonjića, direktora Agencije, nakon višečasovne konstruktivne rasprave, i jednog broja izmjena predloženog akta, većinom glasova je (ukupno je glasalo pet članova Savjeta, četiri za - Goranka Vučinić, predśednica Savjeta, Ristan Stijepović, Radule Žurić i Bojan Obrenović, članovi Savjeta, i jedan protiv – Vanja Ćalović, članica Savjeta) donijet Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Agencije za sprječavanje korupcije.

Shodno članu 7 stav 5 Statuta Agencije za sprječavanje korupcije, Savjet Agencije je, na predlog Direktora Agencije, većinom glasova  (ukupno je glasalo pet članova Savjeta, tri za - Goranka Vučinić, predśednica Savjeta, Radule Žurić i Bojan Obrenović, članovi Savjeta, i dva protiv – Vanja Ćalović i Ristan Stijepović, članovi Savjeta)utvrdio vizuelni izgled, oblik i sadržinu loga Agencije.

U okviru tačke dnevnog reda: „Tekuća pitanja“, Savjet je obrazovao Radnu grupu za izradu pravila o provjeri podataka iz izvještaja o imovini i prihodima direktora Agencije za sprječavanje korupcije, u sastavu - Ristan Stijepović i Radule Žurić, članovi Savjeta, Maja Karas Bošković, iz Komisije za sprječavanje sukoba interesa, i Aleksandra Vojinović, iz Uprave za antikorupcijsku inicijativu.

Članovi Savjeta su načelno dogovorili da se do 1. januara 2016. godine, povodom aktivnosti Savjeta saglasno obavezama iz Zakona o sprječavanju korupcije, śednice Savjeta održavaju jednom sedmično.

Galerija slika