Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 03. decembar 2015. 17:29

Održana deseta śednica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Donijet Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Agencije za sprječavanje korupcije

Na danas održanoj śednici Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, na predlog Sretena Radonjića, direktora Agencije, nakon višečasovne konstruktivne rasprave, i jednog broja izmjena predloženog akta, većinom glasova je (ukupno je glasalo pet članova Savjeta, četiri za - Goranka Vučinić, predśednica Savjeta, Ristan Stijepović, Radule Žurić i Bojan Obrenović, članovi Savjeta, i jedan protiv – Vanja Ćalović, članica Savjeta) donijet Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Agencije za sprječavanje korupcije.

Shodno članu 7 stav 5 Statuta Agencije za sprječavanje korupcije, Savjet Agencije je, na predlog Direktora Agencije, većinom glasova  (ukupno je glasalo pet članova Savjeta, tri za - Goranka Vučinić, predśednica Savjeta, Radule Žurić i Bojan Obrenović, članovi Savjeta, i dva protiv – Vanja Ćalović i Ristan Stijepović, članovi Savjeta)utvrdio vizuelni izgled, oblik i sadržinu loga Agencije.

U okviru tačke dnevnog reda: „Tekuća pitanja“, Savjet je obrazovao Radnu grupu za izradu pravila o provjeri podataka iz izvještaja o imovini i prihodima direktora Agencije za sprječavanje korupcije, u sastavu - Ristan Stijepović i Radule Žurić, članovi Savjeta, Maja Karas Bošković, iz Komisije za sprječavanje sukoba interesa, i Aleksandra Vojinović, iz Uprave za antikorupcijsku inicijativu.

Članovi Savjeta su načelno dogovorili da se do 1. januara 2016. godine, povodom aktivnosti Savjeta saglasno obavezama iz Zakona o sprječavanju korupcije, śednice Savjeta održavaju jednom sedmično.