Odštampajte ovu stranicu
petak, 25. decembar 2015. 14:55

Održana trinaesta śednica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Jednoglasno usvojena Pravila za izradu i sprovođenje planova integriteta

Na početku današnje śednice Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, predśednica Savjeta je izrazila zadovoljstvo što je Sreten Radonjić direktor Agencije, u skladu sa dogovorom sa prethodne śednice, inicirao razmatranje Predloga pravila za izradu i sprovođenje planova integriteta i upoznavanje članova Savjeta sa uputstvom za popunjavanje obrasca Izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera, i Akcionim planom o realizaciji zakonskih obaveza u vezi sa početkom rada Agencije za sprječavanje korupcije. Ona je ocijenila da su predloženi akti razvojni, sveobuhvatni i jasni, kao i da su zaposleni iz Komisije za sprječavanje sukoba interesa i Uprave za antikorupcijsku inicijativu, koji su bili angažovani na izradi akata, dokazali da imaju kapacitete da posao iz nadležnosti Agencije obavljaju stručno, profesionalno i na najvišem nivou. Takođe, konstatovala je da se usvajanjem, tj. davanjem podrške predloženim aktima, doprinosi stvaranju pravnih pretpostavki i stvaranju drugih uslova za početak rada Agencije u punom kapacitetu.

Na predlog Sretena Radonjića direktora Agencije, Savjet je jednoglasno (ukupno je glasalo pet članova Savjeta – Goranka Vučinić predśednica Savjeta, Vanja Ćalović članica Savjeta i Ristan Stijepović, Radule Žurić, i Bojan Obrenović - članovi Savjeta), usvojio Pravila za izradu i sprovođenje planova integriteta.

Na osnovu člana 7 stav 5 Statuta Agencije za sprječavanje korupcije, na predlog Sretena Radonjića direktora Agencije, Savjet je jednoglasno (ukupno je glasalo pet članova Savjeta – Goranka Vučinić predśednica Savjeta, Vanja Ćalović članica Savjeta i Ristan Stijepović, Radule Žurić, i Bojan Obrenović - članovi Savjeta) utvrdio memorandum Agencije.

U okviru tačke dnevnog reda „Tekuća pitanja“, članovi Savjeta upoznali su se sa uputstvom za popunjavanje obrasca Izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera, koji će biti objavljeni na sajtu Agencije, shodno članu 24 stav 5 Zakona o sprječavanju korupcije, kao i Akcionim planom o realizaciji zakonskih obaveza u vezi sa početkom rada Agencije za sprječavanje korupcije.

Galerija slika