Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 22. januar 2014. 13:38

Pośeta predstavnika Službe Parlamenta Grčke

Predstavnici Službe za implementaciju evropskih programa grčkog Parlamenta boravili su  20. i 21. januara 2014. godine u pośeti Skupštini Crne Gore. Pośeta je organizovana u cilju razmatranja mogućnosti i modela korišćenja sredstava iz evropskih fondova za implementaciju projekata usmjerenih unapređenju kapaciteta i kvaliteta rada Skupštine Crne Gore.

Na sastanku eksperata Parlamenta Grčke i generalnog sekretara Skupštine Crne Gore Damira Davidovića razmotrena su pitanja unapređenja bilateralne saradnje službi dva parlamenta, kao i identifikovanja realnih potreba Skupštine koje će poslužiti kao osnova za razvoj i implementaciju budućih projekata. Kako bi eksperti stekli bolji uvid u trenutno stanje i prioritete Skupštine, koji su potrebni za okvirno definisanje aranžmana za planiranje i pripremu projektne dokumentacije i predloga, kao i koordinaciju sprovođenja projekata iz EU fondova, organizovan je niz sastanaka sa predstavnicima organizacionih jedinica Službe koji su goste, između ostalog, informisali o novinama koje su u proteklom periodu uvedene u Skupštini Crne Gore u cilju daljeg jačanja njene zakonodavne i nadzorne uloge, razvoja istraživačkog odsjeka, unapređenja administrativnih kapaciteta i stručnog usavršavanja službenika.

Takođe, gosti iz Grčke su održali prezentaciju za službenike crnogorskog parlamenta o organizaciji i ulozi Službe za implementaciju evropskih programa, kao specifične jedinice u strukturi grčkog Parlamenta odgovorne za koordinaciju i implementaciju projekata koji se finansiraju iz fondova i programa Evropske unije, i prenijeli svoje iskustvo iz oblasti sprovođenje složenih EU procedura i upravljanja projektima.

Delegaciju su činili predstavnici Službe za implementaciju evropskih programa, koordinator Vasilios Svolopoulos, kao i savjetnici Dimitris Korizis i Ilias Iliadis.

Galerija slika