Odštampajte ovu stranicu
utorak, 11. februar 2014. 15:58

Održan sastanak povodom završetka projekta saradnje Skupštine Crne Gore i organizacije Northern Ireland Overseas Cooperation (NICO)

Projekat saradnje sagovornici ocijenili veoma uspješnim

Povodom završetka projekta saradnje Skupštine Crne Gore i organizacije Northern Ireland Overseas Cooperation (NICO) danas je održan sastanak na kojem su o postignutim rezultatima mišljenja razmijenili generalni sekretar Skupštine Crne Gore mr Damir Davidović, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Ian Viting (Ian Whitting), predstavnica NICO-a Fiona Kojl (Fiona Coyle), lider projekta, ekspert za ljudske resurse Pol Mekalion (Paul McCallion), kao i zaposleni u Službi Skupštine koji su bili aktivno uključeni u projekat.

Projekat, koji je prema ocjenama sagovornika bio veoma uspješan, započet je u oktobru 2012. godine, kada je nakon završetka programa saradnje Skupštine Crne Gore sa Vestminster fondacijom za demokratiju (WFD) nastavljena saradnja sa NICO-om, koji je bio jedan od partnera u prethodnom programu saradnje.

Na današnjem sastanku, generalni sekretar je istakao da je ovaj projekat primjer veoma uspješne saradnje čiji su rezultati održivi i predstavljaju podstrek za dalji razvoj. Posebno se zahvalio Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva, ambasadoru Ian Vitingu i njegovim saradnicima, bez čije podrške ovaj projekat ne bi mogao biti realizovan.

Ambasador Viting je iskazao zadovoljstvo što je Ambasada bila u mogućnosti da pruži doprinos pobošljanju administrativnih kapaciteta Skupštine Crne Gore, čiju je ulogu ocijenio važnom u  procesu mijenjanja i reforme javne uprave. Posebno je istakao da je doprinos projekta bio ne samo u prenošenju iskustava, već i  u održivosti procesa razvoja ljudskih resursa.

Galerija slika