Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 11. februar 2014. 15:58

Održan sastanak povodom završetka projekta saradnje Skupštine Crne Gore i organizacije Northern Ireland Overseas Cooperation (NICO)

Projekat saradnje sagovornici ocijenili veoma uspješnim

Povodom završetka projekta saradnje Skupštine Crne Gore i organizacije Northern Ireland Overseas Cooperation (NICO) danas je održan sastanak na kojem su o postignutim rezultatima mišljenja razmijenili generalni sekretar Skupštine Crne Gore mr Damir Davidović, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Ian Viting (Ian Whitting), predstavnica NICO-a Fiona Kojl (Fiona Coyle), lider projekta, ekspert za ljudske resurse Pol Mekalion (Paul McCallion), kao i zaposleni u Službi Skupštine koji su bili aktivno uključeni u projekat.

Projekat, koji je prema ocjenama sagovornika bio veoma uspješan, započet je u oktobru 2012. godine, kada je nakon završetka programa saradnje Skupštine Crne Gore sa Vestminster fondacijom za demokratiju (WFD) nastavljena saradnja sa NICO-om, koji je bio jedan od partnera u prethodnom programu saradnje.

Na današnjem sastanku, generalni sekretar je istakao da je ovaj projekat primjer veoma uspješne saradnje čiji su rezultati održivi i predstavljaju podstrek za dalji razvoj. Posebno se zahvalio Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva, ambasadoru Ian Vitingu i njegovim saradnicima, bez čije podrške ovaj projekat ne bi mogao biti realizovan.

Ambasador Viting je iskazao zadovoljstvo što je Ambasada bila u mogućnosti da pruži doprinos pobošljanju administrativnih kapaciteta Skupštine Crne Gore, čiju je ulogu ocijenio važnom u  procesu mijenjanja i reforme javne uprave. Posebno je istakao da je doprinos projekta bio ne samo u prenošenju iskustava, već i  u održivosti procesa razvoja ljudskih resursa.