Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 18. mart 2015. 18:09

Održan sastanak generalnog sekretara Skupštine sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru

Razmotrene mogućnosti buduće saradnje

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Siniša Stanković, održao je sastanak sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru Norbertom Bekman-Dirkesom. Generalni sekretar Skupštine upoznao je sagovornika sa načinom rada i organizacijom Skupštine, kao i nadležnostima radnih tijela. U tom smislu, Stanković je posebno istakao aktivnosti koje se sprovode u cilju kontinuiranog jačanja zakonodavne i nadzorne uloge parlamenta, a bilo je riječi i o ulozi Skupštine Crne Gore u nadgledanju toka pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

Fondacija Konrad Adenauer pruža podršku Skupštini Crne Gore u njenim različitim aktivnostima od 2003. godine, koja je realizovana kroz organizaciju studijskih posjeta, okruglih stolova, seminara, savjetovanja i gostovanja inostranih eksperata. Generalni sekretar se zahvalio na dosadašnjoj podršci od koje su benefite imali i poslanici i zaposleni u Službi Skupštine.

Sagovornici su izrazili spremnost za nastavak saradnje i razmotrili mogućnosti daljeg zajedničkog djelovanja Skupštine Crne Gore i Fondacije Konrad Adenauer. S tim u vezi, bilo je riječi o mogućnostima sprovođenja aktivnosti u kontekstu regionalne saradnje, kao i u segmentu parlamentarnih istraživanja i edukacije prevashodno djece i mladih. 

Galerija slika