Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 18. mart 2015. 18:09

Održan sastanak generalnog sekretara Skupštine sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru

Razmotrene mogućnosti buduće saradnje

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Siniša Stanković, održao je sastanak sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru Norbertom Bekman-Dirkesom. Generalni sekretar Skupštine upoznao je sagovornika sa načinom rada i organizacijom Skupštine, kao i nadležnostima radnih tijela. U tom smislu, Stanković je posebno istakao aktivnosti koje se sprovode u cilju kontinuiranog jačanja zakonodavne i nadzorne uloge parlamenta, a bilo je riječi i o ulozi Skupštine Crne Gore u nadgledanju toka pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

Fondacija Konrad Adenauer pruža podršku Skupštini Crne Gore u njenim različitim aktivnostima od 2003. godine, koja je realizovana kroz organizaciju studijskih posjeta, okruglih stolova, seminara, savjetovanja i gostovanja inostranih eksperata. Generalni sekretar se zahvalio na dosadašnjoj podršci od koje su benefite imali i poslanici i zaposleni u Službi Skupštine.

Sagovornici su izrazili spremnost za nastavak saradnje i razmotrili mogućnosti daljeg zajedničkog djelovanja Skupštine Crne Gore i Fondacije Konrad Adenauer. S tim u vezi, bilo je riječi o mogućnostima sprovođenja aktivnosti u kontekstu regionalne saradnje, kao i u segmentu parlamentarnih istraživanja i edukacije prevashodno djece i mladih.