Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 16. jun 2014. 12:50

Susret Mustafić - Marvik

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, primio je danas Triciu Marvik ( Tricia Marwick), predsjednicu parlamenta Škotske.


Tokom današnjeg susreta, potpredsjednik Mustafić je kazao da Crna Gora napreduje ka EU a NATO i da u tom procesu veoma cijeni pomoć i podršku evropskih partnera. On je ukazao i na značaj saradnje parlamenata i u razmjeni iskustva u procesima integracija.
Potpredsjednik Mustafić je ovom prilikom istakao važnost jačanja institucija pravne države, posebno Parlamenta, kroz zakonodavnu ali i nadzornu ulogu. „Važna je vladavina prava u državi, a to je standard koji moramo da dostignemo u procesu integracija“, kazao je potpredsjednik Mustafić, ističući i važnost činjenice da Parlamenti koji imaju mnogo organizovaniju strukturu, i koji su dio EU, pruže partnersku pomoć Cnoj Gori i drugim parlamentima u regionu u jačanju kapaciteta.
Predsjednica Tricia Marvik, naznačila je da Škotska daje punu podršku političkim procesima u Crnoj Gori koji znače integraciju u evroatlanske strukture.
Potpredsjednik Mustafić je rekao da je veoma značajno da građani Škotske donesu zrelu, demokratsku odluku na predstojećem referendumu, koja će značiti prosperitet, bolju ekonomsku i privrednu budućnost Škotske, bez obzira na to kakva ta odluka bila. On je napomenuo i da Crna Gora ima dobre odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom i da se ti odnosi manifestuju u privrednoj, ekonomskoj i kulturnoj saradnji.
Sagovornici su iskazali punu spremnost ka jačanju bilateralne saradnje crnogorskog i škotskog parlamenta, kao i podspješivanje drugih oblika saradnje u ekonomskoj, privrednoj i kulturnoj sferi.

 

Galerija slika