Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 16. jun 2014. 12:50

Susret Mustafić - Marvik

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, primio je danas Triciu Marvik ( Tricia Marwick), predsjednicu parlamenta Škotske.


Tokom današnjeg susreta, potpredsjednik Mustafić je kazao da Crna Gora napreduje ka EU a NATO i da u tom procesu veoma cijeni pomoć i podršku evropskih partnera. On je ukazao i na značaj saradnje parlamenata i u razmjeni iskustva u procesima integracija.
Potpredsjednik Mustafić je ovom prilikom istakao važnost jačanja institucija pravne države, posebno Parlamenta, kroz zakonodavnu ali i nadzornu ulogu. „Važna je vladavina prava u državi, a to je standard koji moramo da dostignemo u procesu integracija“, kazao je potpredsjednik Mustafić, ističući i važnost činjenice da Parlamenti koji imaju mnogo organizovaniju strukturu, i koji su dio EU, pruže partnersku pomoć Cnoj Gori i drugim parlamentima u regionu u jačanju kapaciteta.
Predsjednica Tricia Marvik, naznačila je da Škotska daje punu podršku političkim procesima u Crnoj Gori koji znače integraciju u evroatlanske strukture.
Potpredsjednik Mustafić je rekao da je veoma značajno da građani Škotske donesu zrelu, demokratsku odluku na predstojećem referendumu, koja će značiti prosperitet, bolju ekonomsku i privrednu budućnost Škotske, bez obzira na to kakva ta odluka bila. On je napomenuo i da Crna Gora ima dobre odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom i da se ti odnosi manifestuju u privrednoj, ekonomskoj i kulturnoj saradnji.
Sagovornici su iskazali punu spremnost ka jačanju bilateralne saradnje crnogorskog i škotskog parlamenta, kao i podspješivanje drugih oblika saradnje u ekonomskoj, privrednoj i kulturnoj sferi.