Odštampajte ovu stranicu
petak, 07. novembar 2014. 13:44

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić sastao se sa direktorom Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Suljo Mustafić sastao se sa direktorom Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ u Podgorici, Džihan Ozdemirom.

Na sastanku je konstantovano da kulturna sfera može unaprijediti odnose Crne Gore i Turske. Mustafić je istakao da parlamentarne grupe prijateljstava mogu značajno doprinijeti odnosu dvije zemlje.
- Odnosi naših država napreduju u svim oblastima – privrednom, društvenom i političkom što predstavlja dobar osnov za nadgradnju u kulturnoj saradnji. Institucija „Yunus Emre“ biće dobar nosilac kulturne prezentacije Turske i Crne Gore, ali i činilac kulturne razmjene naših građana, kazao je Mustafić.
Direktor Ozdemir je ukazao da je na polju ekonomije postignut značajan napredak i da je sve veća zainteresovanost turskih privrednika za ulaganja u Crnoj Gori.
- Naša misija jeste da unaprijedimo i ojačamao kulturne veze, jer kroz upoznavanje kultura jačaju i simpatije jednih prema drugima. Naš centar biće most koji spaja dvije zemlje na polju kulture, naglasio je Ozdemir.

Galerija slika