Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 07. novembar 2014. 13:44

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić sastao se sa direktorom Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Suljo Mustafić sastao se sa direktorom Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ u Podgorici, Džihan Ozdemirom.

Na sastanku je konstantovano da kulturna sfera može unaprijediti odnose Crne Gore i Turske. Mustafić je istakao da parlamentarne grupe prijateljstava mogu značajno doprinijeti odnosu dvije zemlje.
- Odnosi naših država napreduju u svim oblastima – privrednom, društvenom i političkom što predstavlja dobar osnov za nadgradnju u kulturnoj saradnji. Institucija „Yunus Emre“ biće dobar nosilac kulturne prezentacije Turske i Crne Gore, ali i činilac kulturne razmjene naših građana, kazao je Mustafić.
Direktor Ozdemir je ukazao da je na polju ekonomije postignut značajan napredak i da je sve veća zainteresovanost turskih privrednika za ulaganja u Crnoj Gori.
- Naša misija jeste da unaprijedimo i ojačamao kulturne veze, jer kroz upoznavanje kultura jačaju i simpatije jednih prema drugima. Naš centar biće most koji spaja dvije zemlje na polju kulture, naglasio je Ozdemir.