Odštampajte ovu stranicu
petak, 18. septembar 2015. 15:10

Susret Simović - Galip

Potpredśednik Skupštine Crne Gore Milutin Simović sastao se danas sa novonaimenovanim ambasadorom Republike Turske Serhatom Galipom.

Sagovornici su se saglasili i izazili zadovoljstvo zbog sve intenzivnije komunikacije i ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Ukazano je na dobra iskustva dosadašnjih investitora iz Turske u Crnoj Gori. Sagovornici su iskazali uvjerenje da će to biti dobra preporuka za ohrabrenje brojnim drugim investitorima koji pokazuju interes za ulaganje u Crnu Goru.

Potpredśednik Simović se ambasadoru Galipu zahvalio na kontinuiranoj i izdašnoj pomoći koju je Turska agencija za razvoj (TIKA) u proteklom periodu pružila Crnoj Gori, i podśetio na brojne primjere i projekte koje je ta agencija u proteklom periodu realizovala širom Crne Gore.

Tokom susreta je istaknut značaj evroatlantskog puta za ukupni dalji razvoj Crne Gore i važan doprinos za ukupni region.

Ambasador Turske je iskazao uvjerenje da će napori Crne Gore u realizaciji brojnih reformi uskoro biti vrednovani dobijanjem pozivnice za članstvo u NATO.

Galerija slika