Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 18. septembar 2015. 15:10

Susret Simović - Galip

Potpredśednik Skupštine Crne Gore Milutin Simović sastao se danas sa novonaimenovanim ambasadorom Republike Turske Serhatom Galipom.

Sagovornici su se saglasili i izazili zadovoljstvo zbog sve intenzivnije komunikacije i ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Ukazano je na dobra iskustva dosadašnjih investitora iz Turske u Crnoj Gori. Sagovornici su iskazali uvjerenje da će to biti dobra preporuka za ohrabrenje brojnim drugim investitorima koji pokazuju interes za ulaganje u Crnu Goru.

Potpredśednik Simović se ambasadoru Galipu zahvalio na kontinuiranoj i izdašnoj pomoći koju je Turska agencija za razvoj (TIKA) u proteklom periodu pružila Crnoj Gori, i podśetio na brojne primjere i projekte koje je ta agencija u proteklom periodu realizovala širom Crne Gore.

Tokom susreta je istaknut značaj evroatlantskog puta za ukupni dalji razvoj Crne Gore i važan doprinos za ukupni region.

Ambasador Turske je iskazao uvjerenje da će napori Crne Gore u realizaciji brojnih reformi uskoro biti vrednovani dobijanjem pozivnice za članstvo u NATO.