Odštampajte ovu stranicu
petak, 18. septembar 2015. 15:05

Susret Radulović - Galip

Potpredśednik Skupštine Crne Gore prof. dr Branko Radulović primio je danas u svom kabinetu ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E. Serhat Galipa.

Tokom razgovora potpredśednika Radulovića i ambasadora Galipa razmatrana je trenutna politička i socio-ekonomska situacija u Crnoj Gori i Turskoj. Takođe, razgovarano je i o potrebi većeg stepena ekonomske saradnje dvije zemlje, kao i povećanju investicija u raznim društvenim sektorima.

Ambasador Galip je istakao zabrinutost zbog novonastale sirijske krize i izbjegličkih migracija u Tursku i Zapadnu Evropu preko balkanskih zemalja. On je naglasio da je bezbjednosna stabilnost Balkana bitna, kako za sami Balkan, tako i za stabilnost EU, ali i Turske.

Potpredśednik Radulović je podržao investicionu saradnju, ali je i upozorio na primjer neuspjele privatizacije Željezare Nikšić od strane turske kompanije „Toščelik“ na šta je on ukazivao i ranije, u više navrata. Takođe, potpredśednik Radulović posebno se zahvalio na brojnim donacijama u crnogorskom zdravstvu.

Potpredśednik Radulović je upoznao ambasadora Galipa sa protestima Demokratskog fronta zakazanim za 27. septembar 2015. godine. Potpredśednik je istakao da se protesti organizuju u cilju formiranja prelazne Vlade i raspisivanja prvih slobodnih izbora. Pri tome je naglasio da će protesti biti organizovani u građanskom i multietničkom duhu i u interesu svih obespravljenih i uniženih građana Crne Gore.

Galerija slika